Súdán
I přes skutečnost, že je Súdán opravdu chudá země, kde převažuje poušť a kde se toho moc nepěstuje, rozhodně jsme zde hlady netrpěli.
Nejčastěji, se zde vaří z hovězího a skopového masa. Obvykle je to něco mezi polévkovým vývarem a gulášem. Maso se vaří včetně kostí a když narazíte na lepší podnik, dostane se vám i fazolí, čočky a nebo zelí.
Když jsme tedy zatoužili po teplém jídle, využívali jsme nejčastěji „motoresty“, zaprášené stany a nebo plechové boudy podél silnice. Dalo se zde najíst rychle, levně a chutně. Navíc v nabídce nechyběly studené nápoje.
Na tržištích ve městech byla nabídka ještě bohatší a bylo zde možné pořídit vedle zeleniny a ovoce také různé pečené a smažené dobroty.
Shodli jsme se, že nejlepší chléb po cestě jsme ochutnali právě tady, v Súdánu.